Linderud tannlegevakt, tannklinikk. Plutselig blir vi din favoritt-tannlege i Oslo! 100% fornøyd garanti!

Visdomstenner

Eksempelbilde på visdomstenner etter trekking.Visdomstenner er de siste tennene de aller fleste vil oppleve å få. Disse sitter lengst bak i kjeven og bruker å komme frem etter man har fylt 18. Noen opplever at de ikke begynner å komme frem før fylte 25. Ikke alle får visdomstenner, og det er helt vanlig at man ikke får alle fire.

For veldig mange er det dårlig eller liten plass til visdomstenner, og de færreste har behov for disse tennene. Visdomstennene er ofte forbundet med problemer da de kan presse på den øvrige tannstillingen for å få plass, eller vokse inn i disse.

Bør man fjerne visdomstennene?

På generelt grunnlag vil de færreste behøve visdomstennene for et skikkelig tygg i forhold til mat, og spesielt underkjeven har de senere århundrer blitt mindre, slik at det i dag er dårligere plass til disse tennene. Selv om visdomstenner vokser ut like sterke som andre tenner, så er det ofte problemer med emalje – og vanskelig å utføre god tannhygiene for tenner som er plassert så langt bak i kjeven.

For de aller fleste er det derfor aktuelt å fjerne visdomstennene. Det er visdomstennene i underkjeven som oftest får komplikasjoner før eller senere, og oftest også disse som kan finne på å vokse skjevt eller presse på den øvrige tanngarden og dermed skape ubehag. Så disse vil vi som tannleger som regel anbefale å få trukket eller operert ut.

Vi utfører tannpleie, trekking og operasjoner for visdomstenner

Erfarne tannleger står for trekking av visdomstenner.Hos Linderud Tannklinikk og Tannlegevakt har vi lang erfaring med visdomstenner. Vi kan hjelpe med alt fra generell tannpleie for disse da de ofte kan ha en svakere emalje enn andre tenner til å fjerne disse.

Visdomstenner har gjerne flere og mer krokete røtter enn den øvrige tanngarden, så det hender ofte at disse må opereres ut for å minimere skader på tannkjøttet i tilfeller hvor de presser seg frem på bekostning av av plassen til andre jeksler. I slike tilfeller vil vi først ta røntgen for å få et godt bilde på hvilken løsning som vil være den beste, for deretter å kunne forestå enten trekking eller operasjon.

For de fleste pasienter vil lokalbedøvelse være tilstrekkelig ved trekking av visdomstenner, men for pasienter med tannlegeskrekk kan vi tilby timer med alt fra lystgass til full narkose med anestesilege samt også beroligende tablett før start.

Ta kontakt for undersøkelse av dine visdomstenner

Vi starter alltid med en undersøkelse for å avdekke om tenner bør trekkes, eller om de kan forbli i kjeven. I slike undersøkelser vil vi også om de skal bli utføre grundig puss og rens for visdomsjekslene.

Du kan kontakte oss på 22 65 57 77 eller også booke en time for undersøkelse i skjemaet nedenfor.

40% Rabatt

Book en tannlegetime

To ønsketidspunkt for time

Kontaktinformasjon

Send inn bestilling
Ring oss på telefon 22 65 57 77, eller send oss en mail

Reis til oss

Reis fra oss

Kontakt oss i dag

Vi gleder oss til å hjelpe deg med din tannhelse

Ring oss nå

Tlf.: 22 65 57 77

Send oss en mail

Finn veien til oss

Linderudsletta 13, 0597 Oslo
Se adresse i Google Maps

Våre åpningstider

Mandag fra 09:00 til 21:00

Tirsdag fra 09:00 til 21:00

Onsdag fra 09:00 til 21:00

Torsdag fra 09:00 til 21:00

Fredag fra 09:00 til 21:00

Lørdag fra 09:00 til 21:00