Linderud tannlegevakt, tannklinikk. Plutselig blir vi din favoritt-tannlege i Oslo! 100% fornøyd garanti!

Tannprotese

Eksempel på tannprotese over + underkjeve (gebiss).En tannprotese er ofte den rimeligste og raskeste erstatningen for en eller flere manglende tenner. Dette er en løsning hvor tenner ikke sitter fast i kjeven, men settes inn enten med en slags gom (helprotese) eller bøyle (delprotese). I Norge anses tannproteser som en midlertidig løsning for å raskt få på plass en visuell og fungerende tannerstatning, eller der kostnader må tas hensyn til på kortere eller lengre sikt.

I ett unntak kan tannproteser være ansett som den beste varige løsningen, og dette er i tilfeller hvor pasient har vansker med renhold av tennene.

To typer tannproteser

Tannproteser finnes i helprotese, også kjent som gebiss, men også som delproteser hvor en eller flere tenner erstattes av protese som holdes på plass med en bøyle som settes på tilgrensende tenner.

Protesene tilpasses for gommene de skal ligge på av tanntekniker, men til å begynne med vil mange ha en tilvenningsperiode hvor disse kan gjøre det vanskelig å snakke helt rent. Noen vil også oppleve at protesene kan gi gnagsår, og i slike tilfeller er det nødvendig å få tilpasset tannprotesen hos oss.

Fordelen med tannprotese er at disse koster betraktelig mindre, og blir levert raskere enn for eksempel:

De er også veldig lette å rengjøre, og kan tas ut dersom man ikke skulle ha behov for dem (for eksempel under søvn).

Ulempene er dog at de kan løsne når man tygger eller snakker, at de vil trenge tid til vedlikehold fra tid til annen og at man kan oppleve å få gnagsår – samt ha noen utfordringer med uttale og tilvenning. I tillegg sitter disse ikke fast, så man kan oppleve at de kan løsne i samtale eller når man spiser/tygger.

Hva koster tannproteser?

Pris for tannproteser vil variere basert på om det er behov for hel- eller delprotese og omfanget av eventuell delprotese. For delproteser vil dette måtte beregnes for hver klient. Helproteser (gebiss) har priser fra kr. 9900,-.

Ta kontakt om du vil vite mer om tannproteser

Vi kan nås på 22 65 57 77, og om du ønsker en time kan du enten bestille dette per telefon, eller benytte vårt bookingskjema nedenfor.

40% Rabatt

Book en tannlegetime

To ønsketidspunkt for time

Kontaktinformasjon

Send inn bestilling
Ring oss på telefon 22 65 57 77, eller send oss en mail

Reis til oss

Reis fra oss

Kontakt oss i dag

Vi gleder oss til å hjelpe deg med din tannhelse

Ring oss nå

Tlf.: 22 65 57 77

Send oss en mail

Finn veien til oss

Linderudsletta 13, 0597 Oslo
Se adresse i Google Maps

Våre åpningstider

Mandag fra 09:00 til 21:00

Tirsdag fra 09:00 til 21:00

Onsdag fra 09:00 til 21:00

Torsdag fra 09:00 til 21:00

Fredag fra 09:00 til 21:00

Lørdag fra 09:00 til 21:00